به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی حاتمی، معاون اوقافی، حقوقی و امور مجلس سازمان اوقاف و امور خیریه در دیدار با مطیع رحمان، وزیر امور دینی بنگلادش با بیان اینکه وقف در ایران دارای سابقه طولانی است، اظهارداشت: روحیه خیرخواهی در ایران پیش از اسلام وجود داشته و ایرانیان اموال خود را برای امور عام المنفعه وقف می کردند.
وی با اشاره به اینکه بعد از ورود اسلام، وقف گسترش بیشتری یافت، گفت: امروز شاهد وجود املاک وقفی بسیاری در سرتاسر جمهوری اسلامی ایران هستیم.
حجت الاسلام حاتمی با بیان اینکه یک میلیون و دویست هزار ملک وقفی در ایران اسلامی وجود دارد، افزود: این موقوفات شامل؛ مساجد، تکایا، حسینیه ها، معابد و همچنین املاک وقفی است که درآمد آنها صرف امور دینی و عام المنفعه می شود.
معاون اوقافی، حقوقی و امور مجلس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه بیش از ۷۰ هزار مسجد در ایران دایر است که اوقاف متولی اداره آنهاست، تصریح کرد: بیش از ۸۰۰ مرکز درمانی و بیمارستان وقفی در ایران در حال خدمت رسانی به بیماران است. همچنین هزاران مدرسه و دانشگاه وقفی در ایران اسلامی وجود دارد.
حجت الاسلام حاتمی با بیان اینکه دو نوع موقوفه داریم، افزود: برخی موقوفات وقف شده اند تا از همان ملک وقفی استفاده شود مانند مسجد، بیمارستان و مدرسه و برخی از موقوفات نیز وقف شده است تا درآمد آنها صرف امور خیر و عام المنفعه شود.
معاون اوقافی، حقوقی و امور مجلس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه اوقاف در ایران دارای بیش از یک میلیون مستاجر است، تصریح کرد: در حوزه مدیریت موقوفات در ایران، تمام امور برپایه فناوریهای نوین و در قالب سامانه جامع مدیریت موقوفات و بقاع متبرکه صورت می گیرد.
حجت الاسلام حاتمی در پایان سخنانش تصریح کرد: براساس تفاهم نامه امضا شده میان وزیر امور دینی بنگلادش و نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی و برپایه بند ۸ آن که پیرامون مسائل وقفی است، با بررسی و انجام کار کارشناسی، آمادگی تبادل اطلاعات و همکاری های لازم را داریم.
نظر شما